21 napos Fényesítő kihívás

Kalapács a kézben, légy résen és törj utat a fényes, tiszta beszédnek!

Kommunikációd, megnyilvánulásaid mekkora része beidegződés, bebetonozódott szokás? Adhatok egy kalapácsot? Egy kalapácsot, mely széttöri az ösztönös érzelmi reakciókat és beengedi a tudatosság fényét! Kezdheted például azzal, hogy a mantra erejével megtisztítod hangodat. Egyik kedvenc előadóim (Deva Premal és Miten) 21 napos kihívásába kezdtem bele nemrég, minden napra egy mantra. Csodás élmény. Még úgy is, ha csak hallgatod, de bátorítalak a be/felhangolásra!

Megosztom Veletek (a mantra sorra kattintva elérhető az adott napi mantra linkje) és kibővítem egy kommunikációs/érzelmi intelligencia fejlesztő kihívással is, 21 napon keresztül.

1. nap A mantra: OM, a kozmikus Igen

A kihívás: Ez a mantra legyen a kalapács. Egész egyszerűen csak ülj le és mantrázz egyet.:) Egész biztosan sokan nem csináltatok még ilyet, tehát puff egy ütés a szokásoknak, a komfortzónának. Hangolódjunk össze!;)

2. nap A Mantra: Belső béke A kihívás: A mai napon legalább egyszer, ha bármi vagy bárki kibillent az egyensúlyodból (felbosszant, megbánt, sérteget, de akár csak egy hír hallatán felmegy benned a pumpa, vagy meglep, lelkesít, kiugraszt örömödben), MIELŐTT BÁRMIT REAGÁLNÁL, HANGOSAN MONDD KI: KIBILLENTEM AZ EGYENSÚLYOMBÓL. Aztán jöhet a reakciód, egyelőre úgy, ahogy szoktad vagy jól esik. Ez a "számolj 10-ig" helyett 10 szótag..

3. nap A Mantra: Új kezdetek A kihívás: Szólíts meg valakit, aki mellett eddig csak elmentél. Köszönj és mosolyogj rá, kérdezd meg, hogy van ma.

4. nap A Mantra: Szeretet vagyok

A kihívás: Vannak olyan emberek az életünkben, akik iránt érzett szeretetünk evidens, magától értetődő. Ezért szavak nélkül is egyértelmű számukra, hogy szeretjük Őket. Mégis, ma mondd ki hangosan Neki: Szeretlek!

5. nap A Mantra: Védelem A kihívás: Vedd észre, ha ítélkeztél, minősítettél valakit. Amint megtetted, fogalmazd át ítéletedet oly módon, hogy Rád milyen hatással van az illető. Pl.: Már megint rohadt lassú vagy! helyett Feszélyez, hogy el fogunk késni!

6. nap A Mantra: A sötétségből a fénybe A kihívás: Van valami kevésbé pozitív kommunikációs szokásod? Például sokat panaszkodsz, vagy hangosan beszélsz, esetleg káromkodsz. Ma csípd fülön legalább egyszer, hogy éppen szokásból kommunikálsz és hagyd abba. Engedd el, fejezd be azonnal, amint észrevetted. Akár mondat közben állj meg és ne folytasd tovább.

Ha elég bátor vagy, oszd meg valakivel milyen rossz kommunikációs szokásokat fedeztél fel magadban. Én például sokszor elismétlem a mondandómat. Kicsit másképp, de tartalmilag ugyanazt elmondom. Pont így, ahogy most...[if gte vml 1]><v:shapetype id="_x0000_t75" coordsize="21600,21600" o:spt="75" o:preferrelative="t" path="m@4@5l@4@11@9@11@9@5xe" filled="f" stroked="f"> <v:stroke joinstyle="miter"></v:stroke> <v:formulas> <v:f eqn="if lineDrawn pixelLineWidth 0"></v:f> <v:f eqn="sum @0 1 0"></v:f> <v:f eqn="sum 0 0 @1"></v:f> <v:f eqn="prod @2 1 2"></v:f> <v:f eqn="prod @3 21600 pixelWidth"></v:f> <v:f eqn="prod @3 21600 pixelHeight"></v:f> <v:f eqn="sum @0 0 1"></v:f> <v:f eqn="prod @6 1 2"></v:f> <v:f eqn="prod @7 21600 pixelWidth"></v:f> <v:f eqn="sum @8 21600 0"></v:f> <v:f eqn="prod @7 21600 pixelHeight"></v:f> <v:f eqn="sum @10 21600 0"></v:f> </v:formulas> <v:path o:extrusionok="f" gradientshapeok="t" o:connecttype="rect"></v:path> <o:lock v:ext="edit" aspectratio="t"></o:lock> </v:shapetype><v:shape id="Kép_x0020_10" o:spid="_x0000_i1026" type="#_x0000_t75" alt="https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/fa5/1.5/16/1f642.png" style='width:12pt;height:12pt;visibility:visible;mso-wrap-style:square'> <v:imagedata src="file:///C:\Users\Nesy\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image001.png" o:title="1f642"></v:imagedata> </v:shape><![endif][if !vml][endif]:) Vagy a lelkesedés miatt kapkodó, figyelmetlen lesz a beszédem, be sem fejezek egy gondolatot és már tolom a következőt. Vagy éppen nyomást gyakorlok meggyőző erőmmel: Szóval akkor ugye megosztjátok valakivel?[if gte vml 1]><v:shape id="Kép_x0020_11" o:spid="_x0000_i1025" type="#_x0000_t75" alt="https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/fab/1.5/16/1f923.png" style='width:12pt;height:12pt;visibility:visible;mso-wrap-style:square'> <v:imagedata src="file:///C:\Users\Nesy\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image003.png" o:title="1f923"></v:imagedata> </v:shape><![endif][if !vml][endif];)

7. nap A Mantra: Felszabadulás A kihívás: Mit jelent a neved? Mennyire vagy hű a nevedhez? Kicsit gondolkozz el ezen. És köszönd meg szüleidnek a választást.

8. nap A Mantra: Teljesség A kihívás: Válassz egy személyt, aki közel áll hozzád. Fogalmazz meg 3 számodra vonzó és kedves, illetve 3 nem túl jó tulajdonságát. Írd fel egy papírra. Majd egyesével, mindegyikhez idézz fel egy-egy olyan élethelyzetet, melyben Rád is jellemzőek voltak ezek a tulajdonságok. Tükröm-tükröm...

9. nap A Mantra: A belső guru A kihívás: Ülj le 10 percre és beszélgess magaddal. Mi foglalkoztat épp, amiben jól jönne egy okos tanács? Kitől kérdeznéd meg? Gondold azt, hogy ott van veled szemben. Tedd fel neki a kérdést. Majd próbáld kitalálni, vajon mit válaszolna, mit ajánlana neked? Fogadd meg a tanácsát!;)

10. nap A Mantra: Bőség A kihívás: Ki az, akitől nagyon sokat kapsz (figyelmet, szeretetet, netán pénzt, finom ételt, jó beszélgetéseket), anélkül, hogy bármit várna cserébe? Lepd meg ma őt azzal, amit te szoktál kapni tőle. Vagy egy apró kis ajándékkal, figyelmességgel. Csak úgy.

11. nap A Mantra: Hódolat az isteninek A kihívás: Fejezd ki tiszteletedet valaki iránt, akire felnézel, aki inspirál. Legyen az bárki. Írd le neki, vagy mondd el személyesen - konkrétan mi és milyen hatással volt/van rád. Például, azért kezdtem el újra futni, mert csodálom a lelki erődet, kitartásodat, legfőképp pedig a változást, amit azóta értél el, mióta elkezdtél rendszeresen futni. Inspiráló számomra.

12. nap A Mantra: Tökéletes bölcsesség A kihívás: Ez egy játék lesz. Az éppen környezetedben lévőkkel játszd. Találjon ki mindenki 2 igaz és 1 hamis állítást magáról, de olyat, amit a többiek valószínűleg nem tudhatnak. Találjátok ki, hogy melyik a hamis. Ha valami érdekes dolog derül ki, leginkább arról, hogy mi az igaz, beszélgessetek róla.

13. nap A Mantra: Boldogság A kihívás: Ha a mai napon valami kényelmetlen, kellemetlen dolog történik veled, gondold azt, hogy bár most ez nem jó érzés, hosszú távon valamiért, amit most még nem látsz, a javadat szolgálja. Gondold ezt: Az, ami történik, értem történik és nem ellenem! Próbáld kitalálni mi lehet a pozitív hozadéka az eseménynek. Légy kreatív! Például bosszantott, hogy pár napja nem kaptam helyet kedvenc éttermemben. Lehet azért, mert így fél órám felszabadult a feszes napirendemből, és volt időm beugrani gyümölcsért, amivel feldobtam az esti baráti piknikezés hangulatát.. Nem csak én egyedül ettem így finomat, hanem megoszthattam valamit a barátaimmal. Amúgy pedig visszagondolva, a 35 fokban nem is voltam igazán éhes, megszokásból ebédeltem volna..

14. nap A Mantra: Buddha természete A kihívás: Figyeld meg a ma benned kialakuló érzelmeket és amennyit csak lehet, jegyezz fel. Ébredésem óta ilyesmik suhantak már át rajtam: zavar, fáradtság, feszültség, türelmetlenség, némi bűntudat, tettrekészség, lendület, kíváncsiság, remény, hiányérzet, és most épp bizonytalanság, majd ahogy ezt leírtam, megkönnyebbülés.

15. nap A Mantra: Gyógyulás A kihívás: Ha ismersz valakit a környezetedben, aki épp beteg, nincs jól, rossz a kedve vagy közérzete, keresd fel és kérdezd meg, miben tudnál segíteni? Vagy mi esne jól neki? Ha olyat kér, ami teljesíthető, tedd meg. Ha nem, akkor tapintatosan közöld vele, hogy ezt nem áll módodban megtenni, de ha van más, amit igen, beszéljétek meg!

16. nap A mantra: Gyógyító Buddha A kihívás: Bármi kis apró vagy nagyobb vissza-visszatérő testi tüneted, fájdalmad lelki okát kutasd ma fel. Nézz utána valahol. Érdeklődj. Legyél kíváncsi és fogadd be az információt tárt karokkal. (Javaslat: Ruediger Dhalke - Betegség, mint szimbólum; Pósa Ferenc - Betegség, mint pótcselekvés)

17. nap A mantra: A megnyilvánult legfelsőbb isteni szeretet A kihívás: Ha úgy érzed, valakit nem szeretsz, fogalmazd át az érzést a következőképpen - Szeretlek Téged, de kiborít (vagy dühít, vagy bánt, vagy szomorúvá tesz stb.), amikor így vagy úgy viselkedsz (hangosan üvöltözöl velem, sarokba szorítasz az érveiddel, nem válaszolsz a kérdéseimre, szemellenzősen törtetsz a vágyaid felé stb.). Haladó verzió, hogy tegyél hozzá ezután egy olyan mondatot, amit viszont kedvelsz benne. Keress ilyet! Tanulj meg szeretetből, de határozottan NEM-et mondani!

18. nap A mantra: Szenvedélyes cselekvés A kihívás: Ma ajándékozz meg valakit legalább 10 perc odaadó figyelemmel. Hallgasd meg, légy rá kíváncsi, és felejtsd el magad. Ne akarj segíteni, megoldani bármit is, mindenáron kérdezni. Csak figyelj oda Rá!

19. nap A mantra: Drágakő a lótuszban A kihívás: Végezz nagytakarítást a kommunikációdban. Csak olyat mondj, amivel nem bántasz meg senkit. Figyelj rá, hogy én-üzeneteket fogalmazz meg. Beszélj ma mindenkivel úgy, ahogy te szeretnéd, hogy beszéljenek veled!

20. nap A mantra: Tantra-Mantra A kihívás: Beszélgess ma pároddal a szexualitásról. Mit ad neked, mi a jó benne, miért van rá szükséged? Kérd meg őt is, hogy mondja el. Bontsátok darabokra, részletekre, és próbáljátok meghatározni mely elemek azok, amik más tevékenység kapcsán is megjelennek (gyengéd érintés, légzés figyelése, kíváncsiság, extázis, figyelmesség, ízlelés, ölelés, másik ritmusára reagálás, kreativitás, szenvedély stb...) Fejezd ki őszintén azt is, ami esetleg nem esik jól!

21. nap

A mantra: Megvilágosodás

A kihívás: Elérkeztünk az utolsó naphoz. Bízom benne, hogy egyre többen vágynak és igénylik a hangjuk, beszédük fényesítését. Ezért ma csak arra kérlek, oszd meg velük ezt vagy bármi olyan lehetőséget, ami segítségükre lehet ebben!

+1 nap

A mantra: Ünnep

A kihívás: Ünnepeld meg magad valamivel, amiért kitartóan végigcsináltad a kihívást!:)

Kiemelt bejegyzés
Legfrissebb bejegyzések