Gondolsz-e rám?


Sokat gondolok Rád! Sokszor eszembe jutsz!

Ismerősek ezek a mondatok? Megfigyelted már miért mondod vagy mit érzel, ha neked mondják?

Akkor kezdtem el ezen filózni, mikor egy régi kedves ismerősömmel véletlenül összefutottam és közölte velem, hogy milyen sokat gondol rám. Mire nekem valahogy kiszaladt a számon, hogy ez szuper, de azt ugye azért tudja, hogy ebből én mit sem érzek, és eme információ birtokában sem igazán tudok mit kezdeni vele. Tehát ha rám gondol, az valamiért neki biztosan jó, nekem ugyan édesmindegy.

Csak gondolni - egyfajta passzív, lusta, mentális szeretet. Semmi gond nincs ezzel, de legalább ne ámítsuk magunkat, hogy bármi hatással van arra, akire sokat gondolunk, mint ahogy a vele való kapcsolatunkra sem. A passzív szeretetet aktivizálni kell, kifejezni, ha azt szeretnénk, hogy elérje a szeretett személyt, és formálja a kapcsolatot.

No és akkor ha nem is szürke és nem is ötven, de néhány „Sokat gondolok Rád!” árnyalat:

Sokat gondolok Rád! – de ezt sosem közlöm Veled, mert nem érdemled meg, vagy mert cikinek tartom.

Sokat gondolok Rád! – de ezt sosem közlöm Veled, elég ha én tudom és biztos vagyok benne, hogy megérzed.

Sokat gondolok Rád! – de ezt sosem közlöm Veled, mert biztosan tudom, hogy ezt te is tudod.

Sokat gondolok Rád! – ezért megkereslek, de nem közlöm Veled, inkább számon kérlek, hogy Te miért nem keresel meg soha.

Sokat gondolok Rád! – ezért megkereslek, de nem közlöm Veled, inkább néhány udvarias érdeklődés után magamról kezdek beszélni.

Sokat gondolok Rád! – ezért megkereslek, de nem közlöm Veled, hanem érdeklődöm hogy léted felől, kíváncsiskodom, figyelek rád.

Sokat gondolok Rád! – ezért megkereslek, és ezt közlöm Veled, majd mint aki jól végezte dolgát, továbbállok.

Sokat gondolok Rád! – ezért megkereslek, és ezt közlöm Veled, majd azt is, hogy miért.

Sokat gondolok Rád! – ezért megkereslek, és ezt közlöm Veled, majd azt is, hogy miért, és őszinte érdeklődést tanúsítok a reakciód iránt.

Sokat gondolok Rád! – megfigyelem magam miért jutsz ilyen sokszor eszembe, felkutatom az okát és helyre teszem magamban.

Nem mindig szükségszerű kifejezni, ami bennünk zajlik. Bár azt tapasztaltam, ha ezt kellő könnyedséggel, tisztelettel, elvárások nélkül tesszük, akár inspiráló hatása is lehet. Egyfajta nagylelkűség, ha nem fosztjuk meg egymást ettől a lehetőségtől.

Kiemelt bejegyzés
Legfrissebb bejegyzések
Témák
Arhívum