Hajt a kíváncsiság


Egy kapcsolat alapja a szeretet. Véleményem szerint motorja pedig a kíváncsiság. Egyrészt személyes tapasztalat, másrészt mediátori tevékenykedésem során figyeltem meg, hogy önmagában a szeretet nem elég. Ha nincs kíváncsiság, berozsdásodik a motor, elvész a lendület.

A legtöbb kapcsolatban a szeretet valóban örök, még akkor is, ha ennek formája néha nem ezt tükrözi, hiszen tele van indulattal. Az indulat azonban lendületté alakítható a kíváncsiság által.

Örökké kíváncsinak maradni a szeretet erejében, ez a kulcs a minőségi kapcsolatokhoz.

És mielőtt mindenki elkezdene őrült mód érdeklődni partnere, barátja, családtagja iránt, várva a csodát, azt is elárulom, hogy először az önmagunk iránti kíváncsiságot kell felébreszteni. Milyen is vagyok? Hogyan működöm? Miként reagálok? Mi a fontos nekem és mi nem az? Milyen hajlamaim vannak, akarok-e ezeken változtatni? Felismerem-e erősségeimet, amivel kezelni tudom gyengeségeimet? És még kérdések sora, amire ha megszületik a válasz, fordulhatok igazán kifelé. Természetesen aktuális kapcsolataink rengeteget segítenek a belső munkában, hiszen az általuk kiváltott érzésekkel, vágyakkal, indulatokkal remekül nyakon lehet csípni önmagunkat.

Kiemelt bejegyzés
Legfrissebb bejegyzések
Témák
Arhívum

Ha szeretél értesítést kapni az új bejegyzésekről, iratkozz fel a Hírlevélre (lap alján)!