Rend a lelke mindennek


gardrob.jpg

Rendben vagyok.

Ez nem jelenti azt, hogy mindig jól vagyok, csupán annyit, hogy mindennek van helye az életemben. Annak is, ha kihasznál valaki és emiatt csalódottságot érzek. Mégis rendületlen a bizalmam az életben és az emberekben. Ugyanis ha valaki csak elvesz, anélkül, hogy figyelemmel lenne az iránt, akitől elvesz (tehát nem arról beszélek, hogy feltétlenül adnia kell, igaz az sem árt), az ő „rendetlenségére” utal. Nem veszem személyes sértésnek, de nem is hagyom, miután ráébredtem. Márpedig nagyon gyorsan ráébredek. Ehhez viszont bele kell menni a helyzetekbe, és sokkal inkább helyet találni a csalódottságnak, betenni egy kis fiókba, mint félni tőle és ezért távol maradni. Az élettől és meglepetésektől. Mert azok vannak bőven.

Rend van a lelkemben, helyet kap minden, ha pedig valami újdonság érkezik, hamar megtalálom a helyét, hiszen átlátható a lélek gardróbom. Éppen ezért képes vagyok figyelemmel lenni a környezetemre, érzékennyé válni a kapcsolataimra, úgy ápolni azokat, hogy növekedjenek, értéket teremtsenek. Ha pedig a másik félben nincs meg ez a szándék, tisztelettel elfogadni és búcsút inteni, sokszor egyébként nem biztos, hogy a kapcsolatnak, hanem csak bizonyos helyzetnek, amibe bele akart sodorni. Ha pedig kellőképp rugalmas és nyitott, mindig meg lehet találni a kapcsolódás azon formáját, ami mindkét félnek üdvözítő. Ehhez persze el kell engedni az elvárásokat, és kíváncsi szeretettel fordulni egymás felé.

Én mindig megpróbálom és kezdeményezem a rendbe tételt, de nem mindenki szeretne másképp kapcsolódni, mint ahogy eltervezte, főleg nem szeretne nekiállni rendet tenni a lelkében. Fájdalmasnak és félelmetesnek tűnhet, fáradtságos munkának, ez utóbbi feltétlenül igaz is. Rendet tenni a rendetlenségben bátorságot, elszántságot, módszerességet, kitartást, időt és energiát követelő folyamat. De csak egyszer kell a nagy munkát elvégezni, a rend tartása már egy fokkal könnyebb feladat.

Kiemelt bejegyzés
Legfrissebb bejegyzések
Témák
Arhívum

Ha szeretél értesítést kapni az új bejegyzésekről, iratkozz fel a Hírlevélre (lap alján)!